Kontakti +371 2 55 42 224 +371 2 77 68 177 +371 2 77 03 577 info@produsmetal.lv

Jaunumi

Noturība pret UV

2022-07-27

 

Piedevas, kas palielina materiāla izturību pret UV starojumu, samazina UV reakcijas sekas. Tomēr, pārmērīgi ilga materiāla atsegšana, neuzstādot jumta segumu, var novest pie tā būtiskas pasliktināšanās vai ierobežot produkta kalpošanas laiku. Stabilizējošo vielu trūkums var radīt tādas sekas kā fiziska degradācija vai ātrāka jumta membrānas tehnisko īpašību samazināšanās.

 

Atkarībā no iedarbības laika un starojuma intensitātes ieteicams uzstādīt galīgo jumta segumu uz jumta ne ilgāk kā 6 nedēļu laikā no jumta membrānas uzstādīšanas brīža. Šis periods ir noteikts saskaņā ar izmantotajām piedevām, kas ir atbildīgas par UV izturības uzlabošanu, un tā laikā nenotiek nozīmīga ietekme uz produkta lietošanas vērtību.

 

UV starojuma ietekme uz jumta membrānām tiek iedalīta tiešajā, kas ietekmē membrānu, kamēr tā tiek uzstādīta uz jumta, un netiešajā, kas ietekmē membrānu, piemēram, starojumam iekļūstot bēniņos caur jumta logiem, jumta lūku vai spraugām jumta seguma nesošajās konstrukcijās. Tāpēc ir svarīgi aizkavēt dienasgaismas ietekmi uz jumta membrānu, veicot tās pilnīgu nosegšanu vai aptumšojot bēniņus. Pretējā gadījumā iekļuvušais UV starojums ietekmēs atsegto jumta membrānu, kas rezultātā var izraisīt fiziskas izmaiņas materiāla struktūrā.

We use cookies to facilitate the use of our services. You have agreed to this through your browser settings.